Je voordelen

Je voordelen

Gesteund van de kust tot de Ardennen

De Antwerpse Bakkersunie is als provinciale beroepsorganisatie ook lid van Bakkers Vlaanderen en de nationale Confederatie voor Brood-, Banket-, Chocolade- en IJsbedrijf. Als lid van onze organisatie ben je dus automatisch ook bij hen aangesloten.


Meer klanten in je bakkerij

Eén keer per jaar zetten we met een grootse reclamecampagne de spots op alle bakkers in onze regio. Ook op specifieke feestdagen maken we mensen warm voor je ovenvers brood en gebak. Je mag het promomateriaal gratis gebruiken in je winkel en op je sociale media. Is er een event in het Antwerpse? Dan halen we zelfs onze mobiele promostand van stal.


De juiste prijs voor je vakmanschap

Wat is de juiste prijs voor je brood of patisserie? En kan je de stijgende grondstof- of energieprijzen zomaar doorrekenen? De Antwerpse Bakkersunie maakte een eigen tool waarmee je op elk moment een correcte prijs voor al je lekkere producten berekent.


Krijg altijd de juiste informatie

Als bakker wil je vooral kneden en bakken en niet nog na de uren in de nieuwe sociale en fiscale maatregelen duiken. Daarom volgen wij ze in jouw plaats op. En zodra er iets verandert, hoor je het als eerste.


Tweemaandelijks een gratis vaktijdschrift

In 2005 verscheen de eerste editie van ons vaktijdschrift Onze Passie. Daarin lees je tweemaandelijks het nieuws per provincie en vind je meer info over de bakkers en patissiers in je buurt.


Op stap met Bakkers op Rust

Jij bent zelf de beste ambassadeur voor de volgende generatie. Als je dan op pensioen gaat, willen we die ervaring niet verloren laten gaan. Daarom richtten we Bakkers Op Rust op. Doorheen het jaar organiseren we activiteiten om van gedachten te wisselen. En als het kan, trek je zelf nog de bakkersplunje aan op events, beurzen en jaarmarkten.


Aan tafel met de minister

Als bakker heb je ongetwijfeld een mening over alles wat bij je job komt kijken. Wij zorgen dat die mening bij de juiste mensen terechtkomt. De Antwerpse Bakkersunie verzamelt namelijk alle standpunten en bezorgt die persoonlijk aan de minister. Dat is de snelste weg naar betere werkomstandigheden voor bakkers en patissiers.


Wil je als bakker meewegen op het beleid? Stel je kandidaat voor één van de werkgroepen van de Antwerpse Bakkersunie.

Tips voor starters

Dat ruikt hier naar gezonde ambitie

Start je binnenkort als bakker of patissier? Dan zijn we zeker dat je er straks iets moois van gaat maken. Stel daarom niet alleen je recepten op punt, maar ook je administratie: de Antwerpse Bakkersunie weet veel én deelt veel.

Heb je een vraag over je vergunning, je sociaal statuut, je cijfers of pakweg het pand dat je wil huren? Neem contact met ons op. 

Contacteer ons
Top